KMSPICO

Activate Windows or Office using kmsauto absolutely for free

z-library zlibrary books download project z-lib singlelogin
Начало Ревюта hardwareBG ревюта Електронна книга LBook eReader V3

Електронна книга LBook eReader V3

233
0


От няколко години насам така наречените електронни книги, използващи екрани с “електронно мастило” са интересна технология, която постоянно се развива и усъвършенства. И въпреки това тяхната популярност и разпространение все още са много слаби, от една страна заради сравнително високата цена, а от друга заради твърде ограничения за момента пазар на този тип решения. Така де, идеята на една електронна книга, колкото и добра да е тя, не може да просъществува без да има налице актуално и интересно четиво в електронен вид, което да се използва в комбинация с устройството. И тук именно се сблъскваме с основния проблем – липсата на достатъчно безплатни и платени заглавия, които освен на хартия да са достъпни и в електронен формат. Всъщност не отдавна от Amazon най-накрая може би раздвижиха малко повече нещата в тази област, пускайки свой продукт под формата на четец за електронни книги, който обаче е подкрепен с допълнителна услуга за набавяне на съдържание за него. Електронната книга Amazon Kindle за съжаление е налична само в САЩ (засега), като тя използва достъп до съдържание през мрежата на мобилен оператор. При представянето на продукта през ноември 2007 от Amazon вече бяха подготвили огромна база от над 88 хиляди заглавия в електронен формат, като техният брой вече надвишава 100 хиляди. И докато Kindle може да се приеме за интересно и доста успешно решение, то той е подходящ само и единствено ако живеете в САЩ, но не и за потребителите в България. Подобно като изпълнение и възможности решение, което може да се закупи у нас и може да се ползва без особени ограничения е LBook eReader V3. Цената към момента на електронната книга, която ще разгледаме малко по-обстойно в този материал, е 660 лева, което определено не е особено евтино, но е съвсем нормално за такова устройство. За съжаление наличието на съдържание за ползване в комбинация с LBook eReader V3 е известен проблем за потребителите на устройството в България. Въпреки това, благодарение на богатия набор от поддържани формати, устройството може да бъде използвано доста пълноценно, макар набавянето на актуални печатни издания на български език (и не само) в електронен вид да е трудна задача. И все пак нека разгледаме електронната книга LBook eReader V3 малко по-обстойно…

Поглед отблизо


Започваме с преглед на окомплектовката на книгата, която е учудващо добре подготвена, явно на база на доста потребителски отзиви за предишните версии на продукта. В комплекта към устройството получавате 1GB Secure Digital флаш карта в комбинация с USB четец за нея, което ви позволява бързо и лесно да качвате информация на нея, която в последствие да бъде преглеждана на LBook eReader V3. За съжаление интегрирания в електронната книга слот за флаш картите поддържа само SD и MMC формат на картите, но не и новия висококапацитетен SDHC, което леко ограничава максималния обем на картите. Това обаче не е кой знае какъв недостатък, тъй като по принцип размерите на електроните книги не са големи, особено когато се използва и чист текстов формат. Захранващият адаптер извежда стандартен USB конектор, тоест 5V, но вместо нормалните 500 милиампера, осигурява 1A мощност. Или казано с други думи при зареждане на батерията на електронната книга от адаптера ще става по-бързо, отколкото при използване на нормален USB порт от компютъра. В комплекта влиза и стандартен USB кабел за връзка с устройството и за зареждане. В комплекта влизат също така и стерео слушалки, които разполагат с бутон за контрол на силата на звука, имащи за цел да се ползват при слушане на музика с помощта на електронната книга (една от допълнителните възможности на устройството). Налична е и връзка за носене на книгата на врата, нещо, което е малко странно на пръв поглед, а и на втори дори защото размерите на устройството не са много компактни, а и то не е чак токова леко. Друго интересно попълнение в комплекта е отвертката, която има точно определена цел, а именно да послужи при отварянето/затварянето на капачето в задната част на корпуса, където се поставя батерията.


Още с отварянето на кутията ви посреща инструкцията за поставяне на електронната книга в специално предназначената за нея подвързия, която има за цел да осигури допълнителна защита и удобство при работа. Освен нея ще откриете и гаранционна карта и разбира се инструкция за ползване на устройството, която е изцяло преведена на български език. Разбира се инструкциите на български и на английски език можете да намерите качени и на самата електронна книга, така че да имате достъп до тях по всяко време при нужда.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук